Linkedin RSS Svenska Dansk

Lær av de beste når du selv bygger nytt eller renoverer

26-05-2015LAST NED BILDE

God arkitektur høyner livskvaliteten. Det har i flere år vært en grunntanke i landets arkitekturpolitikk, arkitektur.no. Men tenker vi egentlig nok på det arkitektoniske utrykket når vi selv bygger nytt eller renoverer bolig? Teglbransjen oppfordrer boligeierne til å lære fra de store byggene.

Norske mursteinsbygg har generelt et kreativt og variert uttrykk når det gjelder bruk av mønstre, teksturer og farger. Det viser arkitektene Finn Hakonsen og Torben Dahl fra henholdsvis Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) og Kunstakademiets Arkitektskole i København i boken ”Norsk murarkitektur”.

Det er også teglbransjens oppfattelse når det gjelder de store byggene. Tommy Bisgaard, direktør for bransjeorganisasjonen, Byggitegl.no oppfordrer boligeiere som overveier å bygge nytt eller renovere boligen til å se mer mot de store byggene:

Finn den gode ideen
”Som på alle andre områder i livet kan det lønne seg å lære av de beste. Det gjelder også kreativt murverk. Mange boligeiere tror at det er veldig dyrt å skape et unikt uttrykk. Men det behøver det absolutt ikke være. Det avgjørende er å finne den gode ideen, spesielt når det gjelder samspillet mellom forskjellige byggematerialer. Her kan man f.eks. bli inspirert av Forsvarets Ledelsesbygg”, uttaler Tommy Bisgaard.

Forsvarets Ledelsesbygg ligger i Akershus, Oslo og vant i 2011 den prestisjefylte Murverksprisen. Bygningene er kjennetegnet ved murverk i spennende mønstre kombinert med store glasspartier.

Les mer om de mange kreative mulighetene med tegl på www.teglapp.com