Linkedin RSS Svenska Dansk

La deg inspirere av teglmoten

18-08-2014LAST NED BILDE

Ifølge Pej Gruppen, Scandinavian Trend Institute, er hjemmet det stedet hvor skandinavene bruker flest penger. Trenden for øyeblikket er at hjemmet ikke skal være et prestisjeprosjekt, men ha en atmosfære av trygghet, sikkerhet og ansvar for miljøet.

”Vi liker å eksperimentere med murstein i boligen. Det kunne f.eks. være ved å oppføre en rå mursteinvegg på kjøkkenet eller et flisegulv i tegl i et unikt mønster. Rå mursteinvegger i lyse farger og lyse teglstein er utrolig populære for øyeblikket. Andre synes at de helt sorte fargene i tegl med fargespill er inspirerende”, forteller Tommy Bisgaard, direktør for Byggitegl.no om tendensen.

Naturen som inspirasjon
Teglmoten følger i høy grad de øvrige trendene innenfor design og arkitektur, hvor den nordiske stilen, inspirert av naturen, er populær. Bygningsmessig gir denne trenden også bl.a. hagemurer som skaper spennende gårdsmiljøer og flisearealer, utendørs peiser eller utekjøkkener som kan samle familien på varme sommerdager.

”Vi ser en tydelig tendens til at forbrukerne velger boliger av murstein og tegl, fordi de ønsker bærekraftige materialer som ikke skader naturen, og som samtidig bidrar til et godt inneklima uten mugg, sopp og råte. Man får også mer fritid og sparer penger, da man ikke må male huset sitt eller regelmessig forta større vedlikeholdsarbeider. Det er en tendens som er kommet for å bli, og som skaper en stigende interesse for bærekraftige materialer som tegl”, forklarer Tommy Bisgaard.