Linkedin RSS Svenska Dansk

NYTT FRITIDSHUS

11-10-2013LAST NED BILDE

Bygg i tegl og brug fritiden på annet enn vedlikehold

Mange av oss drømmer om å skaffe oss et sommerhus. Et sted man kan kjøre til på fredag ettermiddag  for å nyte helgen,  eller kanskje – hvis det ikke ligger for langt vekk – et sted man kan dra til etter jobben i hverdagen.

Den store etterspørselen etter sommerhus har resultert i at mange områder rundt i landet utstykkes til sommerhustomter, hvor det kan bygges nye fritidshus. Som med helårsboligen er det flere muligheter. Du kan enten få en arkitekt til å tegne det – med mindre du selv har evner i den retning - eller bestille et typehus. I den forbindelse kan det være en fordel å dra rundt til forskjellige fritidshus-utstillinger. På denne måten kan man få et overblik over mulighetene og priserne på forskjellige hustyper.

Noen velger sommerhus i tre, men det kan faktisk lønne sig å bygge fritidshuset i tegl. Mange sommerhus-tomter ligger relativt ubeskyttet og er utsatt for det harde norske klima med regn, snø og kulde. Da er det bedre å velge et byggemateriale som ikke krever så mye vedlikehold. På den måten unngår man å skulle bruke ferie og fritid på å vedlikeholde huset.

Pressefoto: Colourbox.com