Linkedin RSS Svenska Dansk

Oppgjør med standardkjøkkenet

09-05-2011LAST NED BILDE

Mursteinsvegger og teglstein gjør opp med kjedelige standardkjøkken. Noen foretrekker et ekspressivt kjøkken med sorte og hvite murstein, mens andre ønsker et rustikt kjøkken med murstein i gyldne nyanser. Selv når stilen er fastlagt, har du et hav av muligheter når du velger murstein, så du kan sikre deg et kjøkken med stil. Kjøkken med murstein er ikke bare trendy, det vinner også fram av praktiske årsaker.

Byggitegl.no forteller at murte vegger har blitt trendy. Det er spesielt de rå, grå og sorte murstein som har rykket inn i varmen.

Mange boligeiere ønsker seg et hjem med mer personlighet. Mursteinene kan skape nettopp de uttrykksfulle detaljene som ikke kan kopieres av naboen.

Tommy Bisgaard forteller også at det er mange muligheter for å eksperimentere med uttrykket. Det handler nemlig ikke bare om å velge en spennende murstein, men også om å velge fugefargen med omhu og tenke over hvilket mønster man vil ha i murverket. En lys fugefarge til en sort stein gir f.eks. et mer unikt uttrykk enn et mer alminnelig valg med en mørk fugefarge til en mørk stein, som vil gi et mer ensartet uttrykk.

Måten mursteinsveggen blir murt opp, kan også gjøre kjøkkenet helt unikt. For å gjøre kjøkkenet mer funksjonelt, kan man f.eks. bygge en halvvegg, eller en kjøkkenøy av murstein. Her kan elementene i konstruksjonen bli enda mer funksjonelle hvis man tør eksperimentere litt med muringen. Man kan f.eks. trekke enkelte stein fram i konstruksjonen så det oppstår små hyller eller ”bokreoler”, hvor det f.eks. kan ligge et par kokebøker. Andre muligheter kan være å lage en vinreol i kjøkkenet, eller å lage en plass til flatskjerm, stereoanlegg, kaffetrakter eller andre kjøkkenmaskiner i murveggen. Det er en god måte å få de funksjonelle kjøkkenelementene inn i det estetiske uttrykket, på en naturlig måte. Enkelte murstein kan også snus, så det kan skapes spennende mønstre - eller la dem forbli rustikke, alt etter det ønskede uttrykk. På byggitegl.no finner du mange eksempler på muligheter med murstein og inspirasjon til moderne bruk av tegl.

Kjøkkenet -allrommet- er familiens mest brukte rom.. Derfor er det viktig med en behagelig, konstant temperatur og et sunt inneklima. Tommy Bisgaard forklarer at mursteinsvegger i kjøkkenet opptar og avgir fukt, og det er viktig i et kjøkken. Ved å legge teglgulv, sikrer man sig også et behagelig inneklima. Det er dessuten fornuftig å legge inn gulvvarme ettersom tegl holder på varmen og gir en meget energieffektiv løsning.. Det murte gulvet er utrolig slitesterkt, og hvis gulvet er behandlet, kan rødvinsflekker og kaffeflekker tørkes opp uten å sette merker. ’

Teglstein skaper et mer personlig kjøkken, og ved å kombinere murstein med hjemmets øvrige møbler, uansett om det er tremøbler eller ”hightech”-stålmøbler, har man mange muligheter for å få et unikt samlingspunkt for hele familien..