Linkedin RSS Svenska Dansk

UTEKJØKKEN/GRILL/PEIS - MAT I HAGEN

11-10-2013LAST NED BILDE

Når sommeren kommer med de lange lyse kvelder, vil vi helst tilbringe tiden utenfor så mye som overhode mulig. Derfor har det også blitt populært med utekjøkken.

Her kan vi tilberede mat, samtidig som vi kan underholde gjester, eller hverandre. Familien kan også lage mat sammen på en ny og spennende måte når det grilles.

Utekjøkken  i murstein

Der er mange muligheter med et utekøkken i murstein. Du bestemmer selv både form og farge. Kjøkkenet kan mures opp i rå murstein eller du kan hvitkalke eller pusse utekøkkenet i en farge som passer til både hus og hage. Fordelen med å bygge i murstein, er at det tåler høsten og vinterens vær og vind. Mursteinene tar ikke skade av hverken regn, sludd eller snø, så det er ikke nødvendig å dekke til om vinteren.

Når du bygger et utekjøkken, sørg for at arbeidsbordet er stort nok. Det gjelder å ha tilstrekkelig  plass.  Det er også en fordel å lage hyller til f.eks. kull, krydder og grillredskaper.

Grill og peis

Det kan også godt være at du bare ønsker deg en grill  i stedet for et helt utekjøkken med vask og bordplate mm. Fordelene er de samme, fordi du kan designe det som du vil. Grillen  kan også fint stå og passe seg selv hele vinteren, stort sett uten vedlikehold. Har du valgt en jerngrill, anbefales det at du kjøber en i rustfritt stål, så den ikke blir medtatt av været.

Peis er en annen mulighet. De norske sommerkvelder kan være kjølige. Da er det godt å ha noe å varme seg ved. Noen velger en terrassevarmer, hvorfor ikke heller bygge en utendørs peis? Med en peis får du glede av både synet og lyden av den knitrende ilden. Du får faktisk mer ut av varmen, for når steinene er varmet opp tar det lang tid for dem å kjøle ned. Selv om du har slukket ilden i peisen, har du fortsatt gratis glede av strålingsvarmen. Det kan du ikke få fra en elektrisk terrassevarmer.