Linkedin RSS Svenska Dansk

Terrasser uten vedlikehold er veldig populært

13-08-2012LAST NED BILDE

Terrassen er husets nærmeste frirom, og skal derfor anlegges så den er uten vedlikehold, og så den holder seg like lenge som huset.

Sydens sol og en kjølig drink på terrassen er noe mange nordboere lengter etter. Terrasser med sydlandske steiner er flotte, og velger man teglstein i vakre, gyldne nyanser kan man saktens lage sin egen sydlandske terrasse. Med teglstein er du sikker på å få en vedlikeholdsfri  terrasse som overlever skandinaviske temperaturer, samtidig som du får et streif av sydlandsk stemning.

Ifølge Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen, ønsker mange nordboere å anlegge en terrasse lik den de har sett på feriereiser i sydligere strøk. En terrasse som vekker ferieminnene til live, og som samtidig skiller seg ut fra mengden. "Belegningsklinker i tegl finnes i mange farger og variasjoner, og hvis man velger steiner i gyldne, gule, rødlige, sorte eller sand-fargede nyanser, kan den sydlandske stemningen saktens gjenskapes på den hjemlige terrassen", forteller Tommy Bisgaard videre.

Teglsteinene kan kombineres på kryss og tvers, enten så de blir veldig iøynefallende, eller de kan anlegges på en mer avdempet og tradisjonell måte. For å skape ekstra detaljer, kan man bruke en kombinasjon av små og store teglstein, så får man et flott og annerledes utseende til terrassen.

“Murstein og tegl har også en rekke fysiske fordeler. De er laget av naturens egne materialer og er derfor fargeekte. De er også laget av uorganiske materialer som vanskeliggjør biologisk vekst, og som sikrer at steinene bevarer sin naturlige farge”, forklarer Tommy Bisgaard.

Det tar ikke lang tid å anlegge en terrasse inspirert av sydens tegltradisjoner med sine spesielle farger og mønstre.
Og når den først er anlagt, passer den seg selv. Den skal ikke vaskes ren for alger eller males hvert år. Den holder hele livet.

En terrasse i tegl er helt klart en investering i fremtiden, i forhold til en terrasse i tre. Hardbrente teglstein tåler fukt og frost, og holder i mange år. Tommy Bisgaard forteller videre hvordan klimaforandringene også spiller inn når det gjelder materialvalg til terrassen. ”En terrasse er vanligvis en forlengelse av huset, og med utsikt til økte vannmengder i årene som kommer, er det viktig å velge materialer som tåler fukt og frost”.

Teglstein kan også brukes til å avgrense et blomsterbed, eller man kan lage gangveier av teglstein. Gangveier ses ofte som en forlengelse av terrassen, med små områder rundt omkring i hagen, hvor teglstein i bestemte nyanser eller strukturer kan få arealene til å virke større eller mindre, alt etter hva man ønsker seg.