Linkedin RSS Svenska Dansk

Sydens terrasser er populært i Norden

02-07-2013LAST NED BILDE

Sydens sol og en kjølig drink på terrassen er hva mange nordboere drømmer om. Lag din egen terrasse og forleng ferien og de sydlandske minnene.

Terrasser med sydlandsk stein er vakre, og med marktegl i gylne nyanser kan Sydens terrassekunst saktens etterlignes. Med murstein er du sikker på å få en slitesterk terrasse som tåler skandinaviske temperaturer, og samtidig får du et streif av sydlandsk stemning.

Tommy Bisgaard, direktør for byggitegl.no får mange forespørsler fra dansker som vil anlegge en terrasse som den de nettopp har sett i ferien. En terrasse som vekker ferieminner, og samtidig skiller seg fra mengden.

Han forklarer at belegningsstein i tegl finnes i mange farger og variasjoner, så med stein i sandfargede, gylne, gule, rødlige eller sorte farger kan den sydlandske stemningen gjerne føles på terrassen hjemme. 


Teglsteinene kan kombineres på kryss og tvers, enten slik at de virker meget øyenfallende, eller de kan legges mer avdempet og tradisjonelt. For å skape ekstra detaljer kan det benyttes en kombinasjon av små og store teglstein for å skape et vakkert og annerledes utseende til terrassen. 


Murstein og tegl har også en rekke fysiske fordeler. De er laget av naturens egne materialer. Marktegl er laget av uorganiske materialer som reduserer biologisk vekst og sikrer at steinene er fargebestandige.

En terrasse i tegl er i høy grad en investering i fremtiden i forhold til en terrasse i tre. Hardbrente teglstein tåler fukt og frost, og holder i mange år. Tommy Bisgaard forteller hvordan klimaendringer også virker inn på valg av materialer til terrassen. ”Typisk er en terrasse en forlengelse av huset, og med varsel om økte vannmengder i kommende år er det viktig å velge materialer som tåler fukt.”

Tips

Steinene kan også legges i mønstre som fremhever den plassen eller det rommet som skal etableres.

- Små steiner gjør et rom større.
- Store steiner får det samme arealet til å virke mindre.
- Legges stein eller tegl på langs av arealet vil det virke lengre og smalere.
- Et mønster på tvers gjør flaten kortere og bredere.Marktegl er kanskje litt dyrere – men de holder opp mot 100 år og har sjel og sjarme fra dag én. 


- Marktegl er hardbrente teglstein som absorberer mindre vann og som derfor tåler frost ekstra godt. Det er den optimale steinen til plasser, terrasser og stier.
- Marktegl tåler salting i vintermånedene, og det er en stor    fordel på plasser, i innkjørselen og ved inngangen til huset.