Linkedin RSS Svenska Dansk

Bo tørt, trygt og sikkert

09-07-2015LAST NED BILDE

Når du skal bygge, renovere eller velge ny bolig er det avgjørende for trivsel og økonomi å velge de rette byggematerialene. Vil du bo tørt, trygt og sikkert? Da bør du overveie mursteinsbygg i tegl.

Mange steder i landet har man tatt murstein av tegl i bruk som byggemateriale. F.eks. Petersborggaten i Tromsø, Risbakken i Oslo og Strandpromenaden i Kristiansand for bare å nevne noen få. Ifølge teglbransjen skyldes det bl.a. at folk er lei av bygninger som gir problemer:

”Det er frykt for storbranner og fuktproblemer, opplevelser med dårlig inneklima og ønsket om en bedre og mer stabil boligøkonomi på lenger sikt som får folk til å skifte til mursteinsbygg. Folk er simpelthen lei av at boligen er kilde til konstant bekymring”, uttaler Tommy Bisgaard, direktør for Byggitegl.no.

Mange fordeler ved mursteinsbygg

Boligøkonomien og trivsel er et av de punktene hvor tegl kan gjøre en avgjørende forskjell. Totalkostnadene for bygg av tegl og murstein er lave, og levetiden på minst 150 år er betydelig lenger enn ved moderne trehus og lett bygg, noe som også gir en bedre gjensalgsverdi som årene går samtidig med at man kan fastholde et godt inneklima.

Men tegl står seg godt på samtlige parametere når det gjelder både holdbarhet, økonomi og bærekraft, bl.a.:

- Lang levetid – lave totale kostnader
- Godt inneklima (ingen gasser, lyddempende, regulerer luftfuktighet etc.)
- Motstandsdyktig mot fukt og muggsopp
- Lave vedlikeholds- og driftskostnader
- Hindrer brannspredning

Pressefoto: Colourbox.com