Linkedin RSS Svenska Dansk

Mur gir deg tid til livet

27-01-2014LAST NED BILDE

En hytte på fjellet er for mange et sted som blir brukt til å nyte livet. Helårsboligen er derimot et sted som krever mer av beboerne i form av tid og penger til vedlikehold. Men det trenger ikke være sånn.

"Det må males, sjekkes for sprekker, lekkasjer og budsjettet må legges om. Slik defineres det av mange å være huseier," sier Tommy Bisgaard, direktør for Byggitegl.no, men han legger til at det ikke trenger å være sånn.

Tommy Bisgaard mener, at flere bør investere mer, og også mer riktig i boligen fra starten for å etterhvert ha mer tid til å leve livet. Han forklarer: "Førstegangskjøpere kan kanskje ha blitt fortalt hjemmefra at det ikke kan gå galt med et mursteinshus. Det kan være mye i det rådet, som mange år etter har gitt eierne flere timer på sofaen med en god bok eller penger og tid til å reise."

Han gir gode råd til folk som ønsker å bruke fritiden på noe annet enn vedlikehold: "Det er bedre å investere i kvalitetsmaterialer her og nå, enn å komme med kortsiktige løsninger som ender med å bli dyrere i det lange løp. En takstein kan for eksempel i dag holde i minst 80 år, og krever nesten ikke vedlikehold."

Det koselige huset er både unik og slitesterkt
Noen huseiere legger mye vekt på et koselig og unikt hus, men krever boligen for eksempel mye malearbeid, og viser tegn til mugg og råte kan lykken fordampe over tid.

Det finnes mange muligheter med murstein og fliser, og Tommy Bisgaard sier at en koselig og unik bolig gjerne kan gå hånd i hånd med den solide løsningen et mursteinshus er:

"Et fullmurt hus har en levetid på over 100 år. I tillegg fås murstein og fliser i et hav av farger og typer som gjør boligen unik", sier Tommy Bisgaard.

Et godt hus passer seg selv
"Å ikke gjøre noe" er noen ganger konsekvensen hvis huseiere føler seg fanget i en situasjon der de verken har råd til, eller tid til å opprettholde hjemmet. Hvis de bor i et murhus er det ikke fullt så risikabelt ”å ikke gjøre noen ting”, når huset til en viss grad tar vare på seg selv år etter år.

"Det krever ikke vedlikehold, murstein holde på varmen, og de gir ikke grobunn for mugg og råte. Dette er alle faktorer som gir deg tid og penger til å leve livet", sier Tommy Bisgaard.

Gode råd om materialer:
- Kontroller klimaforholdene der du bor. Husk at det norske været har blitt mer fuktig og veksler mellom mer frost, mildvær og varme, noe som stiller nye krav til byggematerialer, deres levetid og mengden av vedlikehold.

- Undersøk hvor ofte du f.eks. må male fasaden og regn litt på prisen og den tiden du må bruke.Nyhetsfeed - Få en e-post hver gang det er en nyhet