Linkedin RSS Svenska Dansk

Mange muligheter med tegl

14-04-2011LAST NED BILDE

Den nye hjemmesiden fra byggitegl.no gir masse inspirasjon til murte bygg. Samtidig beskrives de mange fordelene et teglsteinshus har, både i forhold til å oppnå et godt inneklima, og til hvordan man unngår å bruke mye tid på vedlikehold. På siden kan man også få svar på tekniske spørsmål om teglstein, mørtel og tegltakstein.

Liker du best ubehandlet murverk, der fuger og forband er synlig i fasaden, eller vil du heller ha en pusset fasade? Med teglstein og tegltakstein har du mange muligheter, fordi de finnes i så mange forskjellige former og farger, størrelser og overflater. På hjemmesiden www.byggitegl.no kan du hente inspirasjon, både i forhold til å bygge nytt hus, hytte eller sommerhus, men også med henblikk på tilbygg og ombygninger av eksisterende hus. Eller det kan være snakk om en utendørs grill eller peis for å få mer ut av sommerkveldene.

En murt ildsted har mange fordeler. Du får gleden av de flotte flammene, den knitrende lyden av ild, lukten av ved, og så får du faktisk en veldig god varmeutnyttelse. Når du tenner opp i peisen, blir teglsteinene varmet opp. På grunn av den store varmeakkumuleringsevnen til tegl, vil steinene fortsette med å avgi varme i mange timer, også etter at ilden har sluknet.

Tegl gir tid til annet enn vedlikehold

De færreste har lyst til å bruke tid og penger på vedlikehold av hus. På byggitegl.no kan du lese om hvorfor det er så lite vedlikehold på et murhus. Teglstein trives godt i det norske klima, og står faktisk sterkest i sin rå form, uten overflatebehandling.

Et godt inneklima i murhuset

På byggitegl.no kan du også få informasjon om hvorfor murhus har et godt inneklima. Mange forhold påvirker inneklimaet, blant annet luftkvalitet, temperatur og fuktighet.

Et godt inneklima oppnås også fordi murverk er en tung og varmeakkumulerende konstruksjon, noe som er med på å gi en mer stabil innendørs temperatur. Det gir behagelige temperaturer dag og natt, sommer som vinter.

"Inneklimaet påvirkes også av fukten i en bolig. Derfor er det en fordel å bruke teglstein. Teglstein tar ikke skade av å midlertidig suge opp fukt. Tegl er et fuktstabilt materiale som derfor et opplagt valg til husets våtrom, som kjøkken og bad”, sier Tommy Bisgaard, som sammen med flere norske og danske firmaer står bak den nye hjemmesiden byggitegl.no.

Hvis du er i tvil så spør

Skal du i gang med et byggeprosjekt, eller allerede er godt i gang og noen tekniske spørsmål melder seg, så få hjelp på den nye hjemmesiden. Her vil spørsmålene dine bli besvart av fagfolk som f.eks. murere og bygningsingeniører. De kan svare på alt vedrørende murbygg.Nyhetsfeed - Få en e-post hver gang det er en nyhet