Linkedin RSS Svenska Dansk

Legg teglstein på taket

03-10-2011LAST NED BILDE

Skal taket skiftes, lønner det seg å se på boligens arkitektur, takets levetid og materialets behov for vedlikehold

Skal taket skiftes, er det selvfølgelig viktig med et tak som passer til husets arkitektur og stil. Har man funnet drømmeboligen man regner med å bli boende i, er det samtidig en god idé å tenke over materialets levetid og dets behov for vedlikehold. Der noen har valgt platekonstruksjoner av metall, som kanskje holder i 30 år, ser flere og flere i dag gevinsten med å velge teglstein som holder seg i over 100 år.

”Hvis du skal skifte tak, er det en god idé å rådføre seg med en fagmann. Taket skal holde i mange år og det skal være tett. Vil man legge taket selv, kan man kjøpe komplette takpakker hvor alle deler er inkludert og hvor taksteinen og tilbehøret passer sammen. Man skal nøye overveie om man er gjør-det-selv typen og være oppmærksom på at forarbeidet er utrolig viktig for resultatet,” forteller Tommy Bisgaard, direktør for byggitegl.no.

Forarbeidet består bl.a. i å reparere eller legge et nytt undertak og sørge for at avstandslister og lekter er plassert riktig.

”Når forarbeidet er på plass, kan selve leggingen og fastgjørelsen av takteglsteinene utføres relativt hurtig. Husk alltid å følge bruksanvisningen så taket blir tett,” sier Tommy Bisgaard avslutningsvis.

Gode råd
Se på boligens type – hvilket tak passer til huset?
Hvor lenge skal taket holde?
Hvor mye energi og økonomi vil man bruke på vedlikehold?
Stilles det spesielle krav fra kommunen til takbelegningen i området?Nyhetsfeed - Få en e-post hver gang det er en nyhet