Linkedin RSS Svenska Dansk

Romdeler i tegl skaper spennende interiør

01-11-2011LAST NED BILDE

Boligtrenden akkurat nå dikterer kontraster – også i materialvalg

Man kan utnytte mursteinens fordeler både ute og inne. En romdeler av murstein kan være et flott og praktisk alternativ til tidens mer klassiske løsninger. Velger man murstein som materiale, får man en estetisk løsning som samtidig bedrer inneklimaet.

”Med murstein innendørs hjelper man inneklimaet godt på vei,” forteller Tommy Bisgaard, direktør for Kalk- og Teglværksforeningen – www.byggitegl.no. ”Mursteinens naturlige egenskaper sikrer både god luftkvalitet, stabile temperaturer og god akustikk. Derfor kan det være en god idé med en oppmurt romdeler bak f.eks. tv og husholdningsapparater for å dempe lyden.”

En mursteinsvegg plassert som romdeler mellom f.eks. spisestuen og tv-stuen gir ro og høyner kvaliteten på inneklimaet. Også ved badekaret kan en romdeler ha flere funksjoner:

”En oppmurt romdeler tåler fukt bedre enn mange andre materialer. Murstein både opptar og avgir fukt, hvilket gir et bedre inneklima, og samtidig kan det være en rå og flott løsning til avskjerming,” forteller Tommy Bisgaard.

Praktisk estetikk
Ubehandlede murstein er vedlikeholdsfrie. De kan tilføre rommet et personlig og dynamisk uttrykk, eller et mer rolig look, avhengig av rommets øvrige interiør. Trenden akkurat nå, er grå eller sort murstein, men det kan også gi et flott resultat å bruke husets fasadestein innendørs. På den annen side kan det gi en god effekt å velge en helt annen farge til mursteinen inne. Det er ingen regler – heller ikke for utforming av romdeleren. Den kan f.eks. oppføres med innebygget ildsted. Bare fantasien setter grenser.Nyhetsfeed - Få en e-post hver gang det er en nyhet