Linkedin RSS Svenska Dansk

Cases

Thyholmhuset

Thyholmhuset er et sertifisert fullmurt passivhus i Vejle i Danmark. De arkitektoniske prinsippene er tilpasset et villakvarter. Ytter- og innerveggene består av murstein, og fasaden er vannskurt i hvitt og sort, og huset har nesten ikke bruk for vedlikehold.

Hent datablad her

Ravnkollen Borettslag

Store overflater av betong har siden starten av 70-tallet preget fasadene i Ravnkollen Borettslag ved markagrensen på Romsås. Men sommeren 2010 ble de grå betong-fasadene forvandlet til lyse og flotte teglstein.

Hent datablad her

Rønnebækhave

8 nye leiligheter i ’Rønnebæk II’, er bygget i overensstemmelse med den tyske passivhus standarden. Det årlige forbruket til oppvarming er på kun 15 kWh/m2. Bygningen er oppført i murverk, med meget høy isolering, passivhusvinduer fra Tyskland, ventilasjon med motstrøms varmegjenvinning, 5 kWp solceller, 28 m2 solfangere til varmt vann, samt jordvarmeanlegg.

Hent datablad her

Murmester Per Jakobsen

Murmester Per Jakobsen har selv utført murerarbeidet i familiens hus i Struer i Danmark. Det 274 m2 store huset er fordelt med en 1. etasje på 122 m2 og en 2. etasje på 152 m2. Det sertifiserte passivhuset er fullmurt med en murerteknikk som kalles kryssforbant. De 24.000 mursteinene som er brukt til fasaden, er murt opp i blokk-forbant. Steinene har et ekstra flott spill pga. brenningsprosessen i produksjonen.

Hent datablad her

Energy Study House #01

Villaen er bygd som et +Energihus, og er designet ut fra passive tiltak: det er sydvendt, har solskjerming, er en kompakt bygning og er godt isolert.

+Energihuset er et godt eksempel på et lavenergihus, som i høy grad lever opp til de kommende 2020-energikrav.

Hent datablad her